Ana içeriğe atla

SoundCloud nedir ve nasıl çalışır?

SoundCloud nedir ve nasıl çalışır?

SoundCloud öncelikle ses parçalarının dağıtımı için kullanılan bir sosyal ağdır. Pinterest veya Instagram gibi bir sosyal ağı dünyayı resim ve / veya videolarda paylaşmak olarak düşünüyorsanız, SoundCloud'u dünyayı seslerle paylaşmak olarak düşünün.
Ses tasarımcısı Alexander Ljung ve kayıt sanatçısı Eric Wahlforss, 2007'de İsveç'te SoundCloud fikrini ortaya çıkardı, aslında müzisyenlerin müziklerini ve fikirlerini birbirleriyle paylaşmaları için bir yol olarak. Ancak SoundCloud, o yıl Almanya'ya dahil olana kadar bugünkü haline gelmedi. Peki bugün SoundCloud nedir? Orijinal müzik ve ses kayıtları için dünyanın en büyük çevrimiçi dağıtım platformlarından biridir ve 175 milyondan fazla benzersiz aylık ziyaretçi ve her dakika katkıda bulunan sanatçılar tarafından 12 saatin üzerinde toplam ses yüklenmektedir.


SoundCloud nasıl çalışır?

SoundCloud'u kullanan iki genel insan türü vardır: müziklerini ve ses parçalarını tanıtmak isteyenler ve söz konusu ses parçalarını dinlemek isteyenler.

SoundCloud'a katkıda bulunanlar

Katkıda bulunanlar, başkalarının duyması için müziklerini SoundCloud'da yayınlayabilir ve düzenleyebilir ve onu dinleyen kişilerin demografik özelliklerini izleyebilir. Ayrıca, dinleyicilere müziklerini satın almaları ve / veya indirmeleri için bağlantılar sağlayabilir ve SoundCloud'a her yeni müzik yayınladıklarında diğer sosyal medya hesaplarında güncellemeler yayınlayabilirler. Bazıları dinleyicilerin müziklerini belirli şekillerde kullanmasına bile izin verir.

SoundCloud dinleyicileri

SoundCloud'da ses parçalarını dinleyen kişiler, ne dinledikleri hakkında yorum yapabilir veya diğer sosyal medya hesaplarında paylaşabilir. Ayrıca sevdikleri müziği SoundCloud üzerinden kendi profillerine yeniden göndererek, parçaları "sık kullanılanlar" olarak işaretleyerek veya bir gruba parça göndererek yayabilirler. Hatta kendi özel çalma listelerini oluşturabilir, hatta bazen başkalarının SoundCloud'da yayınladığı şarkıları bile indirebilirler.

SoundCloud nasıl kullanılır

Dinlemek için müzik ve ses parçalarına göz atın

Müzikteki zevkiniz nedir? Klasik? Pop? Kaya? Hip-hop? Ya da belki de hiç müzik dinlemezsiniz ve bir sesli kitap, bilgilendirici bir program veya bir stand-up komedi rutini dinlemeyi tercih edersiniz. Popüler sesler için SoundCloud'a göz atın veya beğenilerinize veya ruh halinize uygun bir türü keşfedin.

Ses parçalarını ve çok daha fazlasını dinleyin

Elbette, müzik dinlemek eğlencelidir, ama neden orada durmalıyız? Bir ses parçasına yorum ekleyerek, onu "favori" olarak işaretleyerek, çalma listesine ekleyerek veya diğer sosyal ağ hesaplarınızla paylaşarak fikrinizi söyleyin. Parçanın ücretsiz bir kopyasını bile indirebilirsiniz, böylece istediğiniz zaman, istediğiniz yerde çalabilirsiniz!

Özel çalma listeleri oluşturarak müziği istediğiniz gibi dinleyin

Kendi şarkı listelerinizi oluşturarak iç DJ'inizi ortaya çıkarın. En sevdiğiniz sanatçının tüm müziklerini ister misiniz? Ya da belki belirli bir türden şarkıların bir karışımını istersiniz. Veya belirli bir ses parçası koleksiyonunun takip etmesini istediğiniz başka bir model olabilir. Çalma listenizi diğer SoundCloud kullanıcılarıyla paylaşın veya kendinize saklayın. Tamamen size kalmış!

Belirli bir şeyi bulmak için basit arama işlevlerini kullanın

SoundCloud'da belirli bir şey arıyorsanız, onu arayabilirsiniz. İster ses parçası, ister kullanıcı, çalma listesi veya grup olsun, SoundCloud'un arama işlevleri onu izlemenize yardımcı olur (punta amaçlı değildir). Hatta bir parçanın uzunluğu veya birisinin SoundCloud'a ne kadar süre önce katıldığı gibi bazı filtreleme seçeneklerini de kullanabilirsiniz.

Özel parçalar için sesli meraklı gruplarına katılın

Belirli bir sanatçıya veya müzik türüne giriyorsanız, SoundCloud'da bunun için bir grup olabilir. Bir gruba katılın ve tüm grup üyelerinizle parçaları paylaşın ve ne gibi melodiler sunduklarını görün!

Profilinizi ve kişiliğinizi gösterin

SoundCloud kısmen sosyal bir ağdır, bu yüzden sosyal olun! Profiliniz için bir görüntü resmi, arka plan ve kullanıcı adı seçin ve ardından kendiniz hakkında biraz daha bilgi ekleyin. Nerelisin? Ne tür müzikten hoşlanırsınız? Diğer hobilerin neler? Başkalarının ziyaret edebileceği bir web siteniz var mı? İstediğiniz kadar - veya az - açığa çıkarabilirsiniz.
Bu SoundCloud'un ne hakkında olduğunun kısa bir açıklaması. Ardından, hizmetin artılarını ve eksilerini inceleyeceğiz, bu yüzden bizi izlemeye devam edin!

SoundCloud hesapları için bağzı örnekler

https://soundcloud.com/interbilgi
https://soundcloud.com/cafe-masa-sandalye
https://soundcloud.com/bina-yikimi-hizmetleri

https://soundcloud.com/otomatik-kepenk-tamiri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

StackOverflow Nedir?

StackOverflow , öğrencilerin ve profesyonellerin sorgulama yaptıkları ve programlama ile ilgili soruları cevapladıkları bir platformdur.  Bilgilerini sergilemek için bir platformdur.  StackExchange Ağına aittir.  Cevaplar, topluma olan yararına dayanılarak değerlendirilir.  Kullanıcılar kariyerlerini ilerletmek için StackOverflow'u da kullanabilirler.  Yedi milyondan fazla programcının oluşturduğu bir topluluktur.

Tumblr nedir ve nasıl kullanılır?

Tumblr nedir? Tanım:  Tumblr  , kullanıcıların bir " tumblelog " veya kısa blog gönderileri yayınlamalarına olanak sağlayan bir blog ve sosyal medya aracıdır.  Tumblr'ın ana ayırt edici özelliği, sitenin serbest biçimli doğası ve kullanıcıların kendi sayfalarını yoğun bir şekilde özelleştirebilmeleridir.  Neredeyse tüm sosyal ağların sınırlı tasarım esnekliği ile standartlaştırılmış profil sayfaları olduğu için kuralın istisnası budur.